Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: امروز حس مسئولیت طلبی شهروندی وجود ندارد و مطالبات مردمی در خصوص مسائل زیست‌محیطی به حداقل رسیده است.

به گزارش ایسنا، روز گذشته(سه شنبه)، ایرج حشمتی در نشست جمعیت پیام سبز،  به بررسی موضوع آلودگی هوای اصفهان پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر سه موضوع، آب، هوا و پسماند مسائلی هستند که اکنون و آینده اصفهان را متاثر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ویژگی‌های عنوان‌شده در تعریف جهانی توسعه پایدار را برشمرد و گفت: بر این اساس، هر توسعه‌ای ابتدا باید «منفعت اقتصادی» داشته باشد، در مرحله دوم این توسعه نباید «بر هم زننده نظم اجتماعی» باشد، همچنین ویژگی سوم این است که توسعه، باعث «تخریب محیط‌زیست» نشود و درنهایت حقوق آتی نسل‌های آینده پایمال نشود.

حشمتی ادامه داد: در ۱۰هزار صنعت شکل‌گرفته، افراد مسئول،کشور مشکلی نداشته‌اند و نیز دانش زیست‌محیطی، یعنی علمی که نسبت به یک موضوع زیست‌محیطی نگرش ما را تأمین کند نداشته‌اند.

نگاه تشریفاتی به محیط‌زیست

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان، افزود: در دهه‌های پیش، نگاه و دانش زیست‌محیطی وجود نداشته و توسعه شکل‌گرفته است، امروز هم این نگاه وجود ندارد و صرفاً یک نگاه فانتزی و تشریفاتی به محیط‌زیست وجود دارد و در طول این چهار دهه، زیرساخت‌های آموزشی و تربیتی را به‌خوبی ایجاد نکرده‌ایم.

صادق بودن با مردم، بهترین کار است

وی بابیان اینکه صادق بودن با مردم، بهترین کار است، افزود: باید اطلاع‌رسانی انجام شود و از نقش کلیدی مردم استفاده کنیم، امروز ارزش‌های ما در استان، به فوتبال و مسائل حاشیه‌ای تبدیل‌شده، اما در شرایط کنونی، موضوع آلودگی هوا به یک معضل ریشه‌دار در استان اصفهان تبدیل‌شده که به راهبردی مثل مسئولیت اجتماعی نیاز دارد.

حشمتی گفت: امروز حس مسئولیت طلبی شهروندی وجود ندارد و مطالبات مردمی در خصوص مسائل زیست‌محیطی به حداقل رسیده است. سیاست‌مداران اصفهان، نمایندگان مردم اصفهان در مجلس هستند. ما در اداره محیط‌زیست، مجری هستیم و به‌اندازه امکاناتمان تلاش می‌کنیم، اما کافی است چند نماینده وزیر صنعت را به چالش بکشند تا به صنعت، برای اجرای اقدامات و قوانین مربوط فشار ‌آورد.

نداشتن دانش و آگاهی مسئولان، بزرگ‌ترین مشکل اصفهان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان، بزرگ‌ترین مشکل اصفهان را نداشتن دانش و آگاهی مسئولان خواند و افزود: مسئولان واقعاً قصد تخریب ندارند، ولی از تخریبی که مدنظرشان است هم اطلاعی ندارند، اصفهان با ظرفیت‌هایی که دارد، نباید صنعتی باشد! همان‌طور که می‌بینیم، یزد اجازه صنعتی شدن را نداد و امروز بیشترین رشد توریستی را دارد.

وی افزود: آمایش سرزمین در اصفهان اصلاً وجود ندارد و کتابچه موجود در این زمینه، مبنای علمی ندارد و اصلی‌ترین مشکل ما این است که آمایش سرزمین به معنی واقعی نداشتیم. آمایش باید توسط چند کارشناس و متخصص در گروه تحقیقاتی، به‌درستی انجام شود.

حشمتی افزود: مطالعات ارزیابی زیست‌محیطی در کشورهای دیگر کاملاً متفاوت است؛ در کشورهای دیگر ۲۰ متخصص یک موضوع را بررسی می‌کنند، حال اگر بخواهیم از آمایش اصفهان استفاده کنیم، مطالعات دقیقی در این کتابچه وجود ندارد که محیط‌زیست بخواهد از آن استفاده کند.

۱۲۰ درصد پیگیر حل مشکلات زیست‌محیطی بودیم

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان اصفهان افزود: درد بسیار است و ۱۲۰ درصد پیگیر حل مشکلات بودیم و بیشتر از این نمی‌توانیم برای رفع‌ و رجوع این مشکلات تلاش کنیم.

ایرانسل به دلیل بدهی، سرورهای ایستگاه‌های پایش را قطع کرد

وی ضمن اشاره به اینکه اگر سیستم اطلاع‌رسانی در ایستگاه‌ها روشن باشد به نفع اداره محیط‌زیست است و در هزینه‌های این اداره صرفه‌جویی می‌شود، ادامه داد: ما اطلاعات را تعمداً از دسترس خارج نکردیم و اصلاً اداره محیط‌زیست نمی‌تواند خودبه‌خود چنین تصمیماتی اتخاذ کند. شرکت ایرانسل، در اثنای همین آلودگی‌های اخیر، به دلیل بدهی ۲۰۰ هزارتومانی، سرورهای ایستگاه‌های پایش را قطع کرد و پیگیر حل کردن این موضوع شدم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آلودگی هوای اصفهان آلودگی هوا محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۹۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود

حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: بخشی از پسماند‌های پزشکی هرمزگان در مراکز بهداشت روستایی تولید می‌شود که دانشگاه علوم پزشکی برای نظارت بر انتقال و بی خطرسازی و دفع ایمن آنها مسئولیت دارد و بی توجهی به آن خطرناک است.

وی میزان تولید پسماند در روستا‌های هرمزگان را سالانه ۵۲۰ هزار تن اعلام و اضافه کرد: این میزان با پسماند‌های شهری استان برابر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان با اشاره به تولید بیش از یک‌میلیون و ۳۰۰هزار تن پسماند صنعتی و روزانه بیش از ۴۰۰ تن پسماند ویژه در استان خواستار به روز رسانی شیوه‌های مدیریت پسماند در استان شد.

وی اضافه کرد: در بخش کشاورزی نیز سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن ضایعات تولید می‌شود که به نظر می‌رسد متولیان این حوزه عملکردی برای فرآوری آنها ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان با اشاره به ضرورت توجه مدیران صنایع به مدیریت پسماند‌های صنعتی و ویژه تصریح کرد: قانون‌گذار مجازات‌هایی برای مدیران خاطی در حوزه محیط زیست در نظر گرفته است.

مسیحی تازیانی ادامه داد: برای مدیریت پسماند شهری، در ۴۸ شهر مطالعات پایان یافته و طرح مدیریت پسماند ۴۱ شهر مصوب شده که اجرای آن نیازمند اختصاص اعتبار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست با اشاره به برگزاری کارگاه مدیریت پسماند صنعتی توسط شرکت «سپنتامهام ایرانیان» از مشارکت بخش خصوصی در آموزش استقبال کرد و آن را نتیجه درک عملی مفهوم حفظ محیط زیست به عنوان یک وظیفه همگانی دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی