Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@15:10:31 GMT

ستاد بحران آب در اصفهان تشکیل شود

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۳۵۸۲۲

ستاد بحران آب در اصفهان تشکیل شود

به گزارش ایرنا، کوروش خسروی روز یکشنبه در هفدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، افزود: اصفهان در وضعیت بحران کمبود آب قرار دارد و برای مدیریت این بحران لازم است که یک ستاد بحران آب در اصفهان تشکیل شود.
وی اضافه کرد: با تشکیل این ستاد و هماهنگی با سایر دستگاهها و نهادهای مرتبط می توان برنامه های مناسبی از جمله مدیریت مصرف بهینه آب در بخش های مختلف و جلوگیری از هدر رفت این مایع حیاتی و فرهنگ سازی برای مصرف بهینه آب در منازل جهت مدیریت این بحران تدوین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر اصفهان همچنین به فرونشست زمین در پی پایین رفتن آب های زیر زمینی اشاره کرد و گفت: در چنین شرایطی، آثار تاریخی و فرهنگی با یک تهدید جدی مواجه می شود که باید در این راستا نیز چاره اندیشی کرد.
** به گزارش ایرنا، زاینده رود بعنوان مهمترین رودخانه در مرکز فلات مرکزی ایران به طول حدود 350 کیلومتر از سراب در زاگرس مرکزی تا پایاب در گاوخونی است.
این رودخانه که از ارتفاعات چلگرد در چهارمحال و بختیاری و کوه های فریدونشهر در غرب استان اصفهان سرچشمه می گیرد پس از درآمیختن در دریاچه سد زاینده رود بصورت رودخانه ای واحد به سمت اصفهان و تالاب گاوخونی در یکصد کیلومتری شرق اصفهان جاری می شود.
حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل می شود که 93 درصد از مساحت و 98 درصد از جمعیت تحت پوشش آن در استان اصفهان و 7 درصد از مساحت و 2 درصد از جمعیت تحت پوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
حوضه آبریز زاینده رود که منبع اصلی تامین آب استان اصفهان بشمار می آید، در 14 سال گذشته بطور مداوم با پدیده رو به رشد خشکسالی مواجه بوده است.
از نظر کارشناسان، انتقال آب از میزان آب موجود در زاینده رود بدون در نظر گرفتن جایگزین، خطر جدی برای ادامه حیات این رودخانه محسوب می شود.
کاهش بارندگی در در سال های اخیر بویژه امسال نیز به خشکسالی اصفهاندامن زده است.
در این جلسه بیشتر نطق ها و تذکرات بیانگر دغدغه اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان در مورد آلودگی هوا و خواسته آنها از مسئولان و شهروندان برای انجام اقدامات لازم بمنظور کاهش آلاینده ها بود.
نایب رییس شورای شهر اصفهان در این جلسه، گفت: یکی از سیاست های اتخاذ شده برای کاهش آلودگی هوا تعطیلی مدارس است اما باید پس از تعطیلی ها نظارت و بررسی کرد که آیا تردد خودروها در سطح شهر با اجرای این سیاست کم می شود؟.
' علیرضا نصر اصفهانی ' خواستار اجرای طرح ترافیکی زوج و فرد خودروها از مبدا در روزهایی که آلودگی هوا تشدید می شود، شد.
دیگر عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز گفت: مساله آلودگی هوا تهدیدی چند وجهی است که فقط به مدیریت شهری محدود نمی شود و همه سازمان های مربوطه باید برای مقابله و بهبود آن با همدیگر تعامل و همکاری داشته باشند.
' امیراحمد زندآور ' افزود: آلودگی هوای اصفهان، جان بسیاری از شهروندان را به خطر انداخته و هشدارهای کارشناسان را در پی داشته است.
وی اضافه کرد: دادستان باید به ‌عنوان مدعی‌ العموم و مدافع حقوق و زیست سالم مردم به موضوع آلودگی هوا ورود و با مسببان آن برخورد کند.
زندآور ادامه داد: به گفته کارشناسان و حقوقدانان، آلودگی هوا بطور ویژه از جمله جرایمی است که با اخذ نظرات کارشناسان مربوطه غیرقابل‌گذشت عنوان شده و از نظر قوانین و مقررات از جرایم عمومی و مخل سلامت عموم تلقی می‌شود.
وی گفت: آلودگی هوا در اصفهان و شهرهای صنعتی اطراف آن به وضعیت خطرناکی رسیده و استفاده از مُسکن های پرخرجی مانند تعطیل کردن مدارس و دانشگاه‌ها و موارد دیگر نمی تواند معضل آلودگی هوا را برطرف کند.
زندآور افزود: نباید به مساله آلودگی هوا بصورت مقطعی توجه کرد بلکه در روزهای سالم نیز باید به فکر کاهش آلاینده ها بود و برای حل این معضل، کاری اساسی و جهادی انجام داد.
کیفیت هوای اصفهان در روزهای پایانی آذرماه امسال هفت روز پیاپی در شرایط ناسالم برای گروه های حساس و افراد بیمار قرار داشت.
همچنین افزایش غلظت آلاینده های هوا در روزهای پایانی این ماه مدارس شهر اصفهان وهشت شهر تابعه این استان را برای 2 روز به تعطیلی کشاند.
اصفهان به همراه شماری دیگری از کلان شهرهای ایران در شمار مناطق آلوده از نظر هواست که این معضل در فصول سرد به دلیل ایستایی و یا پدیده وارونگی دما افزایش می یابد.
کارشناسان بهداشتی در این شرایط توصیه می کنند که از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می شود خودداری شود.
به کلیه شهروندان توصیه می شود تا حد امکان از خروج غیر ضروری ازمنزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری نموده و سفرهای غیر ضروری در سطح شهر را حذف کنند.
به بیماران قلبی، تنفسی و مبتلایان به آسم توصیه می شود در فضاهای باز فعالیت نکنند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری کرده و در منزل استراحت کنند.
در جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر اصفهان مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان به عنوان مهمان ویژه این جلسه به گزارش عملکرد و برنامه های این اداره کل پرداخت.
ت/ 7153 / 2093 **خبرنگار: هُدا استکی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۳۵۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۷ کیلومتر از راه‌های شمال و شرق استان و ۱۷۰ دهانه پل در سیل اخیر آسیب دید

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: سیل چند روز اخیر باعث خسارت به حدود ۱۱۷ کیلومتر از راه‌های شمال و شرق استان شد و ۱۷۰ دهانه پل در سراسر استان خسارت دید.

منصور شیشه‌فروش در حاشیه سفر به شهرستان خوروبیابانک در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان، اظهار کرد: به لطف خدا بارش‌های خیلی خوبی را در چند روز گذشته از سامانه بارشی مستقر در شمال استان در شرق استان شاهد بودیم.

وی افزود: در شهرستان خوروبیابانک بیشتر مناطق بارش‌های خوبی را دریافت کردند و در بعضی ایستگاه‌های روستایی بین ۴۰ تا ۵۰ میلی‌متر گزارش و سبب شد که روان‌آب جاری شود و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی صورت گیرد، اما خساراتی نیز در مسیر راه‌ها و بخش کشاورزی و قنوات ایجاد کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، راهداری و هلال احمر به موقع وارد میدان شدند و آبگرفتگی‌های جزئی رفع و شانه‌سازی راه‌ها انجام شد.

شیشه‌فروش با اشاره به خسارت سیل در خوروبیابانک گفت: ۳۰ کیلومتر از راه‌های این شهرستان دچار آسیب و آب شکستگی شد و ۵۰ دهانه پل نیز خساراتی وارد که امروز از آنها بازدید شد و عوامل راهداری درحال بازسازی دهانه‌ها هستند.

وی ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز خساراتی در زمینه زراعی، باغی و قنوات وارد شد که به صورت ویژه قنوات روستای چاه‌ملک، ابراهیم آباد، جعفر آباد و روستاهای اطراف آسیب دیدند که گزارش خسارات جمع‌بندی شده و عوامل جهاد کشاورزی، راهداری و بنیاد مسکن عهده‌دار ارزیابی خسارات هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: در بخش بیمه، خسارات بخش بیمه کشاورزی طبق تعرفه‌ها جبران خواهد شد و منازل مسکونی که آسیب دیده در بیمه بخش برق از صندوق بیمه خسارات تب ساختمان پرداخت خواهد شد که بنیاد مسکن این مورد را ارزیابی می‌کند.

شیشه فروش تاکید کرد: عملکرد مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک در کنترل حادثه بسیار مثبت بود و امروز از شب گذشته بازدیدهایی از مناطق با موضوع بحث آب، تأمین آب پایدار، رفع مشکلات بهداشت و درمان انجام و جلسه مدیریت بحران تشکیل شد.

وی با اشاره به بخش اول این جلسه ادامه داد: پیش بینی دو مخزن ذخیره آب دو هزار مترمکعبی و ایمن سازی مخزن ذخیره سازی شهرستان، حفر چاه و اجرای شبکه‌های انتقال به روستاها و شهر خور، احداث آب شیرین کن و اصلاح و بازسازی شبکه‌های فرسوده جز برنامه‌هایی است که در ۱۱ مصوبه جلسه امروز، شرکت آب و فاضلاب عهده دار شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه کمیته تخصصی پایش تنش آبی شهر خور در آب و فاضلاب تشکیل می‌شود، گفت: به صورت مستمر و هفتگی، مشکلات بخش آب با هدف تأمین آب کوتاه مدت و نیز بلند مدت پایدار برای این منطقه به دلیل کمبود آب در مناطق ارزیابی شود.

شیشه فروش اضافه کرد: مقرر شد از شرکت‌های خط انتقال لوله نفت و گاز برای کمک به اجرای طرح‌های تأمین آب و بازسازی اسیب‌های ناشی از سیل چند دستگاه ماشین آلات در مناطق حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به هشدارهای هواشناسی و تداوم بارش‌ها خاطرنشان کرد: ماهیت بارش‌های بهاری، رگباری بودن است و در بعدازظهر و شب با بارش شدید تگرگ و باران مواجه بودیم و در چند روز گذشته باعث خساراتی در استان اصفهان شد و حدود ۱۱۷ کیلومتر از راه‌های شمال و شرق استان و حدود ۱۷۰ دهنه پل در سراسر استان آسیب دید.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: ماهیت بارش‌ها حالت سیلابی و ناگهانی است و یک مرتبه بارش رخ می‌دهد و بیشتر در اوایل شب و بعدازظهر خواهد بود و در چند روز گذشته، بارش‌ها باعث شد که حجم بسیاری از رسوب داخل دهانه پل‌ها و روخانه‌ها جمع شود و باعث مسدود شدن مسیر رودخانه‌ها شد.

شیشه فروش اظهار کرد: پیش‌بینی شده است که در اواخر هفته بارش‌هایی را در مناطق مختلف استان داشته باشیم، اطلاع رسانی لازم به تمام دستگاه‌های اجرایی و امدادی صورت گرفت.

وی گفت: به صورت خاص اداره راهداری، شهرداری و دهیاری‌ها مکلف شدند که دهانه‌پل‌ها را از رسوب پاکسازی کنند و مسیر جاده‌های اصلی و فرعی روستایی را بازگشایی کنند، سیل بندها را مقاوم کنند و آب منطقه‌ای و امور آب در شهرستان‌ها موظف شدند که تیم‌های نظارت گشت خود را افزایش و مسیر رودخانه‌ها را لایروبی و ساماندهی و تخلیه نخاله و گل و لای انجام شود که در صورت بارندگی، تبدیل به سیل نشود.

کد خبر 748473

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • ۱۱۷ کیلومتر از راه‌های شمال و شرق استان و ۱۷۰ دهانه پل در سیل اخیر آسیب دید
  • پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع کرمانشاه شد
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • ۴۲ راه روستایی و یک راه فرعی در بلوچستان همچنان بسته است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی